למה בכלל חשוב להגיע לפגישת תכנון פרישה?

לא פעם אני נשאל בשיחה הראשונית בטלפון מלקוחות למה אני צריך להגיע בכלל לפגישה? הרי כל החיים אני עובד בעבודה אחת או שתיים המעסיק כל חודש מפקיד כמו שעון, אני גם יודע מה הפנסיה שאני אקבל בגדול לפי הדוחות (המתוחכמים גם קיבלו סימולציה מעודכנת מהפנסיה התקציבית או מחברת הביטוח), בעצם למה שאתה תחדש לי משהו ?

האמת ..צודק אם לא הייתי מכיר את הנושא ומתפרנס ממנו כנראה שגם הייתי חושב אותו דבר.. 

האא..קפץ לי משהו שלדעתי זו דוגמא טובה.. 

קיבלתי טלפון מחבר היום (אלי שמו) ונשאלתי לגבי שכר טרחה שקיבל עו"ד על מימוש קצבה סיעודית לאביו בסיום טיפול תביעה ואישורה..

הוא הרגיש מעט מתוסכל מגובה שכ"ט שעליו לשלם ואני ניסיתי מעט להרגיע אותו ולהסביר שאביו  למעשה מקבל כעת קצבה חודשית  ושכנראה בלי העזרה של איש המקצוע אז אבא לא היה מממש את זכאותו לגמלה החודשית.. 

למעשה והאמת, מתסכל שצריך לא פעם איש מקצוע  שיסיע בדברים כאלו כי הרי העו"ד אינו ממציא דברים.. המצב הבריאותי קיים אז למה צריך אותו בשביל להשיג את מה שבעצם מגיע לי ?  

אותו דבר גם בתכנון פרישה נכונה..

קיימים כיום אפשרויות שונות של "תרגילי מיסוי" בהם ניתן לא לשלם מס על הקצבה או להפחית את המס משמעותית מאוד..

קיימות הטבות מס שרק מי "ששוחה " בחומר המקצועי ומכיר את צרכי הלקוח, ידע לתת לו אותם באופן ובצורה הנכונה –זו מקצועיות רבת שנים! 

ניתן לפנות עצמאית למס הכנסה ולבקש את ההטבות או לפנות לאיש מקצוע שלא מבין מספיק את שפת הפרישה וצרכי הלקוח. יתכן וההטבות יינתנו אבל אלו לא ההטבות המטיבות איתכם באופן המושלם.. 

למה כוונתי באופן המושלם? 

כל אדם הוא עולם ומלואו ולו צרכי חיים שונים, רמת הוצאות שונה, תכנון שונה מאדם לאדם מה לעשות עם הכספים , מתי למשוך כספים ולצורך מה, מה רוצים להוריש במקרה פטירה בכל נקודת זמן וכו' ..

הרי מס הכנסה או איש מקצוע שלא מכיר עולמכם והצורך שלכם בתכנון נכון, בהכרח  לא יספק את הטבות המתאימות למצבכם אלה יאפשר את ההטבה שכולם מקבלים( במקרה הטוב). 

בוא נחשוב לרגע.. האם היית מוכן ללכת לעבוד במקום עבודה בלי לדעת מה גובה השכר שתקבל/י ? כן כן.. ההקבלה מדויקת !!  
קבלת "הטבה" משמעותה קבלת הטבת מיסוי מופחת , הטבת משיכת כספים חייבים במס ללא מס, הטבה שבפטירה חס וחלילה לא יהיה אירוע מס וכל הכספים ייעברו למשפחתי או לכל אחד אחר שאחליט, הטבה שאם במקרה יהיה צורך מכל סיבה למשוך את כל הכספים שנחסכו לי אז אוכל למשוך אותם ללא מיסוי וכו וכו'..

הרי ברור לכולם שללא הבנה והדרכה נכונה ומותאמת אישית עלולים לפספס הטבות שממש ממש מתאימות למצב של כל אחד באופן שונה..

חשוב לי לתת דוגמא קצרה..

משפחה א- שני בני הזוג פרשו לפנסיה ולכל אחד מהם מגיע פנסיה של כ 8000 ₪ (לא משנה באיזה מסלול למקרה פטירה כי זה נושא אחר) הם פנו ליועץ במקום העבודה ולמס הכנסה והפלא ופלא שני בני הזוג קיבלו פטור מלא מתשלום מס הכנסה על הפנסיה החודשית..מדהים מבחינתם, הטבת מס ממש טובה.  

לאחר כשנתיים בני הזוג פנו לקופת הגמל וביקשו למשוך כ 350 אל"ש מהכספים שברשותם (כ 435 אל"ש) לצורך שיפוץ הדירה ולמתנה מכובדת לחתונת הנכדה הצעירה. 

הפלא ופלא בני הזוג קיבלו לחשבונם כ 276  אל"ש, כלומר מס של כ 74 אל"ש לקופת המדינה..  איזה מס? על מה מס? התרעמו בני הזוג. הרי ראינו כתבה בעיתון וגם חברים אמרו לנו שאנחנו לא נשלם מס על קופות הגמל בעת משיכתם..

מיותר לומר שכן בני הזוג אכן היו זכאים ל"פטור" הנכסף וכמובן לא לשלם מס בעת משיכת הכספים, אולם,  בגלל "הטבות" לא נכונות שקיבלו הם פגעו באפשרות לקבל את "ההטבה"  שבאמת מתאימה להם!  ☹

ואוו יש כל כך הרבה דוגמאות שניתן לרשום אבל על כך בהמשך..

שורה תחתונה שאני  מאמין בה.. תרימו טלפון.. קחו איש מקצוע מטעמכם שידאג לכם ולאינטרסים שלכם בפרישה ולאחריה !!!

דניאל צור זמיר מתכנן פיננסי ופרישה – 0523215618

שיתוף:

דילוג לתוכן